Magazin

warning: Creating default object from empty value in /web/balazsepites/villanyszereles/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
Cikkek, érdekességek! Új villanyszerelési technológiák, anyagok!

Rejtett világítás a lakásban

A lakberendezés, a lakás design fontos eszközeivé váltak a különböző lakásvilágításai magoldások.

Ha lakásvilágításról beszélünk, a led szalag, a rejtett világítás alkalmazása mindig fölmerül. A rejtett világítás kiépítésének többféle építészeti megoldása is létezik a gipszkarton álmennyezeti megoldásoktól, a különböző díszlécek alkalmazásán át a bútorokba épített világítási ötletekig. Az alkalmazásuknak a lakás átépítésének, felújításának mértéke szab határt.

Egy álmennyezet építéssel járó felújítás lehetőséget teremt számtalan különleges mennyezeti design elem megvalósítására. Ha csak egy tisztasági festést tervezünk, a stukkók, a díszlécek alkalmazásával építhetünk könnyen rejtett világítást. A bútorcsere alkalmával, az asztalossal kell egeztetnünk a világítás kérdésében. Villanyszerelőre viszont mindegyik verziónál szükségünk lesz.

Intelligens lakás, okosház

Az intelligens otthonról már olvashatunk pár éve, de a kézzelfogható hasznát csak kevesen értik.

Talán rossz volt a marketingje, talán az intelligens rendszerek sok szolgáltatásából nem a megfelelőket emelték ki a reklámokban, de a tapasztalat azt mutatja, ezek a megoldások nem tudták elfoglalni az őket megillető helyet a piacon.

Talán most, hogy előtérbe kerültek a lakberendezési trendek, a személyre szabott otthonok, sikerül jobban terjedni az intelligens otthonokat működtető rendszereknek. Közben a gyártói, a forgalmazói piac is tisztult valamelyest. Többnyire csak azok maradtak talpon, akik képesek voltak a fejlesztésre, a felhasználói igények magas színvonalú kiszolgálására. A másik ok a derűlátásra az, hogy a villanyszerelő kivitelezők is nagyrészt felnőttek a feladathoz, és nem okoz gondot egy ilyen rendszere lekábelezése, telepítése.

Gondolatok az áramvédő kapcsoló, a FI relé alkalmazásáról.

Mi is az áramvédő kapcsoló vagy FI relé.

Az áramvédő kapcsoló önmagában nem érintésvédelmi eszköz, nem is túláram védelmi eszköz, hanem a kialakított érintésvédelem kioldó, lekapcsoló eszköze. Ez azért fontos mert a villanyszerelő, ha nem megfelelően, szabványosan kialakított villamos hálózatot talál, nem tudja azt szabványossá tenni egy áramvédő kapcsoló beépítésével.

Áramvédő kapcsoló

Milyen adatokat találunk az áramvédő kapcsolón?

Az AVK alap adatai:

  • a pólus szám (2 vagy 4) a 2 pólusú egy fázis esetén,  4 pólusú három fázis esetén
  • a terhelhető áram (25A, 40A) a FI relén átvezethető maximális áram (ezt kismegszakítóval korlátozzuk)
  • érzékenység (30 mA, 100 mA)

Mikor találkozunk az áramvédő kapcsolóval?

Az építkező a családi házépítés elején már találkozik az áramvédő kapcsolóval az ideiglenes áramvételezési hely kialakíttatásakor.
Már itt szeretnék eloszlatni egy régi beidegződést, mely szerint ilyenkor elégséges egy 100 mA-es érzékenységű FI relé. Ez már a múlt, a jelen szabványok szerint maximum 30 mA-es lehet az áramvédő kapcsoló ilyen esetekben. Ezt azért már minden villanyszerelő tudja.

Családi ház villanyszerelés

A családi házak villanyszerelése kedvenc kivitelezés minden villanyszerelő szakember számára. A villanyszerelés az villanyszerelés gondolnánk, de családi ház esetében mégis más. Ezeknél a kivitelezéseknél mindig szükség van a villanyszerelő kreativitására a szakmai felkészültség mellett.

Miről is van szó? A családi házak villanyszerelése mindig tartalmaz olyan kényelmi megoldásokat, amelyek közelítenek az intelligens házvezérlésekhez. Szinte már nem szerelünk családi házat alkonykapcsoló, szélérzékelő a rendszerbe történő integrálása nélkül.
A világítások vezérlése, az elmenthető világítási képek is gyakran megfogalmazódnak megrendelői igényként. A redőnyök, zsalugáterek, napernyők elektromos vezérlése is egyre gyakoribb.

A családi házak villanyszerelése alkalmával többször érdemes elgondolkodnunk, valamilyen intelligens vezérlőrendszer alkalmazásán.
Igaz nehéz megtalálni azt a határt, amikor még egyedi vezérlőelemekkel érdemes a megrendelői igényt kielégíteni, és amikor már célszerű a komplett vezérlőrendszer alkalmazása. A kérdést mindig a tulajdonos által megfogalmazott igény, illetve a későbbiekben várható igény dönti el.

Elektromos fűtőpanelek webáruházunkban akciós áron!

Elektromos fűtőpanelGondjai vannak a fűtésszámlával, közben pedig még a régi fűtőteste sem kellőképpen működik a tél kellős közepén? Vége a fejfájásnak. Itt van a forradalmi elektromos fűtőpanel, amely használatával egyszerűen, gyorsan és kellőképpen megfelelő hőmérsékletet varázsolhat lakásába. Legfontosabb tulajdonságai, hogy hosszú élettartammal rendelkezik, energiatakarékosan működik, nagy pontosságú elektromechanikus termosztáttal rendelkezik.

A legtöbb ember fél az elektromos fűtéstől a számlák miatt, de ha ön ezeket a fűtő paneleket választja akkor nem lesz magas a számlája, erről biztosíthatjuk! Lépjen fel oldalunkra és olvasson többet ezekről a forradalmian új elektromos fűtő panelekről! Garantálom, hogy minden szükséges információt leírtunk róluk, de ha ez önnek mégsem lenne elég, keresse munkatársaimat, ők mindenben segítenek majd, felelnek kérdéseire! Elérhetőségeinket is weblapunkon találja meg!

Ha önnek tetszik amit lát és mindenképp be akar szerezni egy ilyen fűtő panelt rendelje meg online oldalunkról, ugyanis oldalunk egyben egy webáruház is! Ingyenes kiszállítást vállalunk az ország bármelyik pontjára! Tetszik az ajánlat? Ne habozzon, vásároljon tőlünk!

Tartalom átvétel